LarissaPress
  • Επικαιρότητα
    • Λάρισα
    • Τα Νέα της Βουλής
    • Θεσσαλία
    • Δήμοι Ν. Λάρισας
    • Ελλάδα
    • Πολιτική 
    • Οικονομία
    • Κόσμος
    • Αγροτική Οικονομία
    • Αγορά ακινήτων
    • Εκπαίδευση
  • Ρεπορτάζ
    • Πρόσωπα
    • Λοξή ματιά
    • Λάρισα – Εμπιστευτικό
    • Κουίζ
    • Αστικές … Διαθλάσεις
  • Απόψεις
    • Λαρισαίοι
    • Αρθρογραφία
  • Πολιτισμός
    • Πολιτισμός
    • Κινηματογράφος
    • Βιβλίο
    • Εικαστικά
    • Γεύση
    • Καφές
    • Τέχνες
      • Θέατρο
  • Μέλλον
    • Αθλητισμός
    • Υγεία
    • Περιβάλλον
    • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
  • Έξοδος
    • Έξοδος
    • Ταξίδια
    • Αυτοκίνητο
    • Ομορφιά και Περιποίηση
  • WebTV
  • Podcasts
No Result
View All Result
LarissaPress
  • Επικαιρότητα
    • Λάρισα
    • Τα Νέα της Βουλής
    • Θεσσαλία
    • Δήμοι Ν. Λάρισας
    • Ελλάδα
    • Πολιτική 
    • Οικονομία
    • Κόσμος
    • Αγροτική Οικονομία
    • Αγορά ακινήτων
    • Εκπαίδευση
  • Ρεπορτάζ
    • Πρόσωπα
    • Λοξή ματιά
    • Λάρισα – Εμπιστευτικό
    • Κουίζ
    • Αστικές … Διαθλάσεις
  • Απόψεις
    • Λαρισαίοι
    • Αρθρογραφία
  • Πολιτισμός
    • Πολιτισμός
    • Κινηματογράφος
    • Βιβλίο
    • Εικαστικά
    • Γεύση
    • Καφές
    • Τέχνες
      • Θέατρο
  • Μέλλον
    • Αθλητισμός
    • Υγεία
    • Περιβάλλον
    • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
  • Έξοδος
    • Έξοδος
    • Ταξίδια
    • Αυτοκίνητο
    • Ομορφιά και Περιποίηση
  • WebTV
  • Podcasts
LarissaPress
No Result
View All Result

Στον τελικό του Gelato Festival World Masters 2025 ο Ελασσονίτης Ιωάννης Πεχλιβανίδης

17 Οκτωβρίου 2025, 06:52
–
Ρεπορτάζ
Facebook
Twitter/X
Telegram
Pocket
Email
Εκτύπωση

Της Ειρήνης Παπουτσή

Ξεχωρίζει για τις γευστικές του προτάσεις και ετοιμάζει βαλίτσες για την Μπολόνια της Ιταλίας, όπου και στις 30 – 31 Οκτωβρίου θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον τελικό του περίφημου Gelato Festival World Masters 2025, προτείνοντας το παγωτό του, με γεύση «Almond Stracciatella».

Ο λόγος για τον 30χρονο gelatieri του Ζαχαροπλαστείου “Elite”, της Ελασσόνας, Ιωάννη Πεχλιβανίδη, που αναδείχθηκε 1ος φιναλίστ μετά από έναν απαιτητικό προκριματικό διαγωνισμό που διεξήχθη περί τα τέλη Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, με τον ίδιο να μιλά στη LarissaPress για τη σημαντική διάκριση, τη δυναμική μα και τις δυσκολίες της περιφέρειας και φυσικά την ιδέα και την πρότασή του για ένα παγωτό που συνδυάζει ντόπιο πρόβειο γάλα και αμύγδαλα με την τεχνική της Stracciatella, σε ένα… ιντριγκαδόρικο στόρι, όχι μόνο για τον ίδιο, μα και για τους υπεύθυνους του προκριματικού.

«Είναι συγκινητικό οι κόποι, η έρευνα και οι προσπάθειες τόσων ετών να αποδίδουν καρπούς. Ζώ και δραστηριοποιούμαι στην περιφέρεια, με λίγους πόρους, μακριά από τα κέντρα λήψης αποφάσεων και με δυσκολία στην προσέγγιση της πρώτης ύλης. Ωστόσο με χαροποιεί ότι παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα η γενιά μας επιμένει και προσπαθεί να μείνει και να δημιουργήσει στον τόπο της», ήταν η πρώτη του αντίδραση, με τον ίδιο να σημειώνει ταυτόχρονα πως ότι αυτό που λείπει είναι η σταθερότητα, ώστε να επενδύσει κανείς αλλά και να μείνει στην επαρχία.

«Ξεκινήσαμε πριν χρόνια με στόχο να παράξουμε οι ίδιοι την πρώτη μας ύλη, το αμύγδαλο, καθώς μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές της Καλιφόρνια των ΗΠΑ οι τιμές ήταν ακραίες. Έτσι δημιουργήθηκε η ανάγκη, ώστε όχι μόνο να είμαστε αυτάρκεις μα και να έχουμε σίγουρη ποιότητα», σχολιάζει, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως για την παρασκευή του παγωτού χρησιμοποιείται ντόπιο πρόβειο γάλα.

«Η ιδέα ήταν να συνδυάσω τις δυο αγαπημένες γεύσεις, το παγωτό αμύγδαλο και την τεχνική της Stracciatella και να πρωτοτυπήσω ιντριγκάροντας ταυτόχρονα με την εμπνευσμένη γευστική ιστορία που αφηγούμαι, καθώς τόσο το πρόβειο γάλα όσο και το αμύγδαλο αποτελούν ντόπια προϊόντα που παραπέμπουν στον τόπο μου και την καταγωγή μου».

Ο Ιωάννης Πεχλιβανίδης θα διαγωνιστεί, όπως προαναφέραμε, με τη γεύση «Almond Stracciatella», ένα variegato με πραλίνα αμυγδάλου και καραμελωμένους καρπούς αμυγδάλου, με την οποία και πρώτευσε στα προκριματικά, με το κονιάκ και τη βανίλια Μαδαγασκάρης, υλικά του παγωτού που του… εκμαιεύσαμε να ιντριγκάρουν ήδη τους γευστικούς μας κάλυκες.

Καλή του επιτυχία!

Facebook
Twitter/X
Telegram
Pocket
Email
Εκτύπωση
  • Ακολουθήστε το LarissaPress στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται!

Περισσότερα από την κατηγορία

Ρεπορτάζ

Συντονιστική Επιτροπή Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας: «Συνεχίζεται η αφωνία του ΥΠΑΑΤ στο υπόμνημά μας» – Μονόδρομος οι κινητοποιήσεις

14/10/2025, 06:59
Ρεπορτάζ

Λάρισα: Επιστρέφει το πρόγραμμα “Σχολικά Γεύματα”

13/10/2025, 07:20
Ρεπορτάζ

Λάρισα: Σήμερα η δίκη για τον θάνατο του Ν. Μπιτσάκη – Εξετάζεται αίτημα αναβάθμισης της κατηγορίας

13/10/2025, 07:05
Ρεπορτάζ

Θέρμανση 2025-26: Αναζητώντας ζεστασιά με το χαμηλότερο κόστος

12/10/2025, 08:10
Ρεπορτάζ

Η παραίτηση Τσίπρα και η υποδοχή της στη Λάρισα

12/10/2025, 07:47
Ρεπορτάζ

«Υπόθεση Γόννων»: Όταν η οικονομική κρίση και οι αστικοί μύθοι «γεννούν» χρυσοθήρες

06/10/2025, 07:32
Διεύθυνση: Γιαννιτσιώτη 1, 41222, Λάρισα
Τηλέφωνο: 2411117700
Email: news@larissapress.gr & adv@larissapress.gr
Μέλος του eMedia - ΑΜ: 14317
Η επιχείρηση LIBERTY IKE ως δικαιούχος του ιστοτόπου larissapress.gr δηλώνει ότι είναι συμμορφωμένη με τη σύσταση (Ε.Ε.) 2018//334 της επιτροπής της 1/3/2018 σχετικά με μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο.

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του περιεχομένου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

Ταυτότητα // Όροι χρήσης // Πολιτική Cookies // Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων

© 2019 - 2025 LarissaPress - Powered by ITBox, Art direction Cursor Design Studio

  • Επικαιρότητα
    • Λάρισα
    • Τα Νέα της Βουλής
    • Θεσσαλία
    • Δήμοι Ν. Λάρισας
    • Ελλάδα
    • Πολιτική 
    • Οικονομία
    • Κόσμος
    • Αγροτική Οικονομία
    • Αγορά ακινήτων
    • Εκπαίδευση
  • Ρεπορτάζ
    • Πρόσωπα
    • Λοξή ματιά
    • Λάρισα – Εμπιστευτικό
    • Κουίζ
    • Αστικές … Διαθλάσεις
  • Απόψεις
    • Λαρισαίοι
    • Αρθρογραφία
  • Πολιτισμός
    • Πολιτισμός
    • Κινηματογράφος
    • Βιβλίο
    • Εικαστικά
    • Γεύση
    • Καφές
    • Τέχνες
      • Θέατρο
  • Μέλλον
    • Αθλητισμός
    • Υγεία
    • Περιβάλλον
    • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
  • Έξοδος
    • Έξοδος
    • Ταξίδια
    • Αυτοκίνητο
    • Ομορφιά και Περιποίηση
  • WebTV
  • Podcasts
No Result
View All Result