Ταξίδι στον χρόνο και τις γεύσεις την Κυριακή στους Σταγιάτες Πηλίου, όπου και πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα «Άναμμα ξυλόφουρνων 2025», που έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς επισκέπτες να γνωρίσουν την τέχνη του παραδοσιακού ψησίματος.
Μέρος της καθημερινότητας μα και της ίδιας της εξέλιξης της ελληνικής κουζίνας οι ξυλόφουρνοι, με τους κατοίκους των Σταγιατών να στήνουν μια συλλογική κουζίνα στην πλατεία του χωριού, φουρνίζοντας ψωμί και προσφέροντας φαγητά που ψήθηκαν σε παραδοσιακούς ξυλόφουρνους στα σπίτια τους, σε μια εκδήλωση η οποία αποτελεί παράδοση για την τοπική κοινότητα.
«Μαγειρεύουμε, συζητάμε, ανταμώνουμε, συλλογικά», ήταν το μήνυμα της εκδήλωσης, ενώ στον χώρο υπήρχε και κουτί οικονομικής ενίσχυσης για τις δράσεις του πολιτιστικού συλλόγου Σταγιατων.
Δείτε φωτογραφίες:
Ε.Π.