Στο Οινοποιείο Τυρνάβου βρέθηκε χθες ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, όπου και συνομίλησε με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Χρήστο Τσιτσιρίγγο, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τη Διευθύντρια Αναστασία Παναγιώτου και τους προϊσταμένους όλων των τμημάτων.
Σε ανάρτησή του, με αφορμή την επίσκεψη στο Οινοποιείο Τυρνάβου, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ανέδειξε την ανάγκη για ανάπτυξη και εμπορική αξιοποίηση γηγενών ζυμών στις ζυμώσεις του ελληνικού κρασιού. Παρότι ο συνεταιρισμός συνεργάζεται ήδη με εκατοντάδες παραγωγούς και παράγει ποιοτικό, τίμιο κρασί, η εξάρτηση από εισαγόμενες (κυρίως γαλλικές) ζύμες παραμένει. Είναι θετικό ότι η Περιφέρεια δείχνει πρόθεση να στηρίξει την καινοτομία σε συνεργασία με τον Συνεταιρισμό, ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει επιτέλους δικές της, τοπικές ζύμες – ενισχύοντας έτσι τον αυθεντικό χαρακτήρα του κρασιού και την ανταγωνιστικότητα του κλάδου.
Το ελληνικό κρασί δεν αρκεί να “λέγεται” ελληνικό — πρέπει να ζυμώνεται ελληνικά.
Ε.Κ