Άνοιξε χθες το «Φεστιβάλ Γεύσεις Ολύμπου Εκλεκτές», που διοργανώνει ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νομού Λάρισας «ΑΕΝΟΛ Α.Ε.» στην Λάρισα στο χώρο του Μύλου του Παππά, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Η διοργάνωση γίνεται στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου Διατοπικής Συνεργασίας «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές II: Ελληνικός Γαστρονομικός Πολιτισμός» είναι αφιερωμένο στη γαστρονομία, τον πολιτισμό και τα εκλεκτά προϊόντα του Ολύμπου και του νομού.
Οι «Γεύσεις Ολύμπου Εκλεκτές» έρχονται για να αναδείξουν την πλούσια γαστρονομική και πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής, φέρνοντας στο επίκεντρο την αυθεντικότητα των τοπικών προϊόντων και τη δημιουργικότητα της ελληνικής κουζίνας.
Η σημερινή δεύτερη ημέρα είναι αφιερωμένη στην τέχνη της γεύσης, με εκλεκτές παρουσίες που θα μας ταξιδέψουν στον κόσμο της γαστρονομίας.
Έτσι στη Λάρισα θα βρίσκονται οι Δημοσιογράφοι Γεύσεων Ελένη Ψυχούλη και Ιωάννα Σταμούλου ενώ το διήμερο θα ολοκληρωθεί το βράδυ με παραδοσιακούς ήχους και χορούς.
ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2025
🕠 17:30 – 19:30
Για Παιδιά
Δημιουργικά παιχνίδια και πρώτες γαστρονομικές εμπειρίες για τους μικρούς μας φίλους
1.Εικονική Περιήγηση VR – Θέμα: Φαγητό
Τα παιδιά φορούν VR γυαλιά και κάνουν εικονική περιήγηση στον κόσμο του φαγητού.
Ηλικίες: 7+, Διάρκεια: 20 λεπτά
Ρομποτική – Κατασκευή Μέλισσας
Τα παιδιά προγραμματίζουν στα τάμπλετ για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία την κατασκευή της μέλισσας
Ηλικίες: 6+, Διάρκεια: 10 λεπτά ανά κύκλο.
Ζωγραφική & Επαυξημένη Πραγματικότητα
Τα μικρότερα παιδιά ζωγραφίζουν και, με εφαρμογές AR ( Quiver), «ζωντανεύουν» το σχέδιό τους σε 3D.
Ηλικία: 4-8
Μαγειρική για τα παιδιά από τα παιδιά
Οι Σεφ μαγειρεύουν για τα παιδιά , μαζί με τα παιδιά, διδάσκοντας την διατροφική αξία
🕡 18:00
Γευστικές Μνήμες – Τα προψημένα ζυμαρικά του Πόντου
Από την Ένωση Ποντίων Επαρχίας Ελασσόνας, με την υπογραφή της Σοφίας Κέλογλου Κυριλλίδου.
🕖 18:30 – 21:30
Γαστρονομία & Γευσιγνωσία
Η δεύτερη ημέρα είναι αφιερωμένη στην τέχνη της γεύσης, με εκλεκτές παρουσίες που θα μας ταξιδέψουν στον κόσμο της γαστρονομίας:
Ελένη Ψυχούλη – Δημοσιογράφος Γεύσης
Ιωάννα Σταμούλου – Δημοσιογράφος Γεύσης
Ανακαλύψτε νέες εμπειρίες γεύσης και απολαύστε τις δημιουργίες τους μέσα από διαδραστικάCookingEvent και γευσιγνωσίες, όπου το κοινό έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο!
🕗 20:00 – 21:30
Παραδοσιακοί Ήχοι και Χοροί
Ζωντανή μουσική και χοροί της παράδοσης κλείνουν τη βραδιά
📌 Μια ολοκληρωμένη εμπειρία που ενώνει τη γεύση, τον πολιτισμό και τη χαρά της συνάντησης!
Εκθεσιακά Περίπτερα
Στον χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργήσουν θεματικά περίπτερα, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν και να γευτούν προϊόντα της περιοχής:
Παραδοσιακές Γεύσεις Ζύμης
Γεύσεις Φάρμας
Θησαυρός της Κυψέλης
Δώρο Αμπελιού
Αρώματα Φύσης
Καρποί της Γης
Διαλεχτοί Καρποί
Γλυκιά Παράδοση
Στόχος της Εκδήλωσης
Η δράση «Γεύσεις Ολύμπου Εκλεκτές» έχει στόχο να αναδείξει τον γαστρονομικό πλούτο και την πολιτιστική ταυτότητα του Ολύμπου, προβάλλοντας παράλληλα τους τοπικούς παραγωγούς και τα εκλεκτά προϊόντα της περιοχής.
Μια ολοκληρωμένη εμπειρία που ενώνει τη γεύση, τον πολιτισμό και τη χαρά της συνάντησης!