LarissaPress
  • Επικαιρότητα
    • Λάρισα
    • Τα Νέα της Βουλής
    • Θεσσαλία
    • Δήμοι Ν. Λάρισας
    • Ελλάδα
    • Οικονομία
    • Κόσμος
    • Αγροτική Οικονομία
    • Αγορά ακινήτων
    • Εκπαίδευση
  • Ρεπορτάζ
    • Πρόσωπα
    • Λοξή ματιά
    • Λάρισα – Εμπιστευτικό
    • Κουίζ
    • Αστικές … Διαθλάσεις
  • Απόψεις
    • Λαρισαίοι
    • Αρθρογραφία
  • Πολιτισμός
    • Πολιτισμός
    • Κινηματογράφος
    • Βιβλίο
    • Εικαστικά
    • Γεύση
    • Καφές
    • Τέχνες
      • Θέατρο
  • Μέλλον
    • Αθλητισμός
    • Υγεία
    • Περιβάλλον
    • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
  • Έξοδος
    • Έξοδος
    • Ταξίδια
    • Αυτοκίνητο
    • Ομορφιά και Περιποίηση
  • WebTV
  • Podcasts
No Result
View All Result
LarissaPress
  • Επικαιρότητα
    • Λάρισα
    • Τα Νέα της Βουλής
    • Θεσσαλία
    • Δήμοι Ν. Λάρισας
    • Ελλάδα
    • Οικονομία
    • Κόσμος
    • Αγροτική Οικονομία
    • Αγορά ακινήτων
    • Εκπαίδευση
  • Ρεπορτάζ
    • Πρόσωπα
    • Λοξή ματιά
    • Λάρισα – Εμπιστευτικό
    • Κουίζ
    • Αστικές … Διαθλάσεις
  • Απόψεις
    • Λαρισαίοι
    • Αρθρογραφία
  • Πολιτισμός
    • Πολιτισμός
    • Κινηματογράφος
    • Βιβλίο
    • Εικαστικά
    • Γεύση
    • Καφές
    • Τέχνες
      • Θέατρο
  • Μέλλον
    • Αθλητισμός
    • Υγεία
    • Περιβάλλον
    • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
  • Έξοδος
    • Έξοδος
    • Ταξίδια
    • Αυτοκίνητο
    • Ομορφιά και Περιποίηση
  • WebTV
  • Podcasts
LarissaPress
No Result
View All Result

Value for money κρασιά για τον Δεκαπενταύγουστο

14 Αυγούστου 2025, 08:23
–
Γεύση
Φωτογραφία: Σοφία Παπαστράτη

Φωτογραφία: Σοφία Παπαστράτη

Facebook
Twitter/X
Telegram
Pocket
Email
Εκτύπωση

Του Άρη Σκλαβενίτη

Ο Δεκαπενταύγουστος είναι μεγάλη γιορτή για την Ορθοδοξία και, όπως σε κάθε τέτοια μεγάλη γιορτή, οι Ελληνες φροντίζουμε να καθόμαστε γύρω από ένα τραπέζι, τρώγοντας και πίνοντας σαν να μην υπάρχει αύριο! Σαν λαός μπορώ να πω είμαστε της υπερβολής, τουλάχιστον σε θέματα κατανάλωσης φαγητού και ποτού, και μας εκφράζει το γνωστό μότο «αν δεν περισσέψει, δεν θα φτάσει». Παρακάτω, σας προτείνω πέντε επιλογές κρασιών value for money και για όλα τα βαλάντια, για να μην έχετε δεύτερες σκέψεις όταν θα χρειαστεί να ανοίξετε ακόμα μία φιάλη. Χρόνια Πολλά σε όλους μας και καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!

Migma PetNat Rosé, Νεγκόσκα – Ξινόμαυρο, Κτήμα Χατζηβαρύτη, Γουμένισσα

Ενα αφρώδες κρασί από τη Χλόη Χατζηβαρύτη (η νέα γενιά του κτήματος), που παράγεται με μια διαδικασία παραγωγής αφρωδών κρασιών που λέγεται PetNat (Petillant Naturel). Είναι μια αρκετά διαδεδομένη διαδικασία στη Γαλλία και τα τελευταία χρόνια αρκετοί παραγωγοί σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν υιοθετήσει αυτό το trend, κυρίως όσοι ακολουθούν τεχνικές ήπιας οινοποίησης. Το χρώμα του είναι πιο σκουρόχρωμο, με αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων (φράουλα, κεράσι και βατόμουρο), βοτάνων και εσπεριδοειδών, με τονισμένη οξύτητα, κρεμώδη αφρισμό και σώμα μέτριο προς γεμάτο. Ιδανικό για welcome drink, δίπλα σε τυριά – αλλαντικά ή ακόμα και ψαρομεζέδες.

Μαλαγουζιά, Κτήμα Kitrvs, Πιερία

Το Κτήμα Kitrvs βρίσκεται στην Πιερία, κοντά στον Ολυμπο. Η Μαλαγουζιά τους είναι σταθερά ποιοτική και τυπική. Το χρώμα της είναι μέτριας έντασης πρασινοκίτρινο, με αρώματα όπως νεκταρίνι, ροδάκινο, πορτοκάλι, λεμόνι και λευκά λουλούδια, με ένα βοτανικό χαρακτήρα, ισορροπημένη οξύτητα και μέτριο σώμα με λιπαρή υφή. Ενα κρασί που μπορούμε να απολαύσουμε στην αρχή του τραπεζιού με δροσερές σαλάτες, ορεκτικά όπως τυρόπιτες και ντολμαδάκια.

Φωτογραφία: Σοφία Παπαστράτη

Cuvée Palatia, Ασύρτικο, Κτήμα Αργυρού, Σαντορίνη

Το Κτήμα Αργυρού έχει ιστορία πάνω από 100 χρόνια στη Σαντορίνη και μετά τον συνεταιρισμό είναι ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης αμπελώνων στο νησί, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για την ποιότητα της πρώτης ύλης, ειδικά στη Σαντορίνη, και για την ποσότητα σταφυλιού, που κάθε χρόνο είναι μικρότερη. Το Cuvée Palatia είναι ένας νέος κωδικός, ένα χαρμάνι από επτά διαφορετικούς αμπελώνες σε επτά διαφορετικά χωριά του νησιού. Οι αμπελώνες αυτοί είναι αρκετά μικροί για να γίνουν single vineyard αλλά και αρκετά ποιοτικοί για να συμμετέχουν όλοι μαζί όπως τόσα χρόνια γινόταν στην απλή Σαντορίνη του Κτήματος. Ενα κρασί με έντονο mineral και ορυκτό χαρακτήρα, αρώματα εσπεριδοειδών και μια αλμυρή αίσθηση, με την οξύτητα να είναι υψηλή και το σώμα μέτριο προς γεμάτο. Δοκιμάστε το με ψητά μεγάλα ψάρια μέχρι αρνί στη σούβλα.

Coterie, Semillon-Sauvignon Blanc, Wildeberg, Coastal Region, Νότια Αφρική

Το οινοποιείο Wildeberg βρίσκεται στη Νότια Αφρική. Οταν ο φίλος μου ο Λευτέρης μού είπε «έχω φέρει κάτι καινούργια κρασιά, έλα να τα δοκιμάσεις», με μεγάλη χαρά πήγα στο Παγκράτι, δοκίμασα τα κρασιά αρχικά χωρίς να ξέρω τι είναι και όταν με ρώτησαν ποια πιστεύω ότι είναι η τιμή του κρασιού, η κοστολόγηση που του έκανα ήταν στη διπλάσια τιμή από την πραγματική. Αν δεν είναι αυτό η επιτομή της έκφρασης «value for money», τότε ποια είναι; Ενα κρασί με πιο έντονο χρώμα, αρώματα ώριμων πυρηνόκαρπων και τροπικών φρούτων, αρώματα δρυός και βουτύρου, με ισορροπημένη οξύτητα και γεμάτο σώμα. Ενα κρασί που μπορείτε να το συνδυάσετε με μαγειρευτά κρέατα στην κατσαρόλα, πληθωρικές μακαρονάδες και ριζότα έως ψητά ψάρια.

Young Vines, Λημνιώνα, Κτήμα Ζαφειράκη, Τύρναβος

Ο Χρήστος Ζαφειράκης έχει συνδέσει το όνομά του με την ποικιλία Λημνιώνα. Παράγει διαφορετικές εκδοχές της, από αφρώδες κρασί και ροζέ μέχρι ερυθρά σε διαφορετικά στιλ, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει κάνει στροφή στη βιοδυναμική καλλιέργεια. Το Young Vines είναι ένα κρασί που παράγεται από τους νέους αμπελώνες του Κτήματος, μια φρέσκια και φρουτώδης εκδοχή της ποικιλίας, με αρώματα κόκκινων φρούτων, βοτάνων και φυτικών στοιχείων, μαζί με νότες μπαχαρικών, ισορροπημένη οξύτητα, μέτριες τανίνες και σώμα. Απολαύστε το δροσερό δίπλα σε κρεατικά, από κεφτεδάκια έως αρνάκι.

Facebook
Twitter/X
Telegram
Pocket
Email
Εκτύπωση
  • Ακολουθήστε το LarissaPress στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται!

Περισσότερα από την κατηγορία

Γεύση

Η “χρυσή” ελληνική τριάδα του Lonelyplanet για καλό φαγητό

09/08/2025, 21:38
Γεύση

Φτιάχνουμε μπάρες λεμονιού

05/08/2025, 10:29
Γεύση

Ψηλά στις προτιμήσεις το τηγανητό παγωτό

02/08/2025, 16:36
Γεύση

Ανάλαφρη πανακότα με ζελέ κεράσι

15/06/2025, 21:54
Γεύση

Ελληνικά λευκά τυριά: Η ΠΟΠ φέτα και τα ξαδέλφια της

08/06/2025, 13:13
Γεύση

Κρέπες με καραμέλα, σοκολάτα και μπανάνες

31/05/2025, 17:51
Διεύθυνση: Γιαννιτσιώτη 1, 41222, Λάρισα
Τηλέφωνο: 2411117700
Email: news@larissapress.gr & adv@larissapress.gr
Μέλος του eMedia - ΑΜ: 14317
Η επιχείρηση LIBERTY IKE ως δικαιούχος του ιστοτόπου larissapress.gr δηλώνει ότι είναι συμμορφωμένη με τη σύσταση (Ε.Ε.) 2018//334 της επιτροπής της 1/3/2018 σχετικά με μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο.

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του περιεχομένου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

Ταυτότητα // Όροι χρήσης // Πολιτική Cookies // Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων

© 2019 - 2025 LarissaPress - Powered by ITBox, Art direction Cursor Design Studio

  • Επικαιρότητα
    • Λάρισα
    • Τα Νέα της Βουλής
    • Θεσσαλία
    • Δήμοι Ν. Λάρισας
    • Ελλάδα
    • Οικονομία
    • Κόσμος
    • Αγροτική Οικονομία
    • Αγορά ακινήτων
    • Εκπαίδευση
  • Ρεπορτάζ
    • Πρόσωπα
    • Λοξή ματιά
    • Λάρισα – Εμπιστευτικό
    • Κουίζ
    • Αστικές … Διαθλάσεις
  • Απόψεις
    • Λαρισαίοι
    • Αρθρογραφία
  • Πολιτισμός
    • Πολιτισμός
    • Κινηματογράφος
    • Βιβλίο
    • Εικαστικά
    • Γεύση
    • Καφές
    • Τέχνες
      • Θέατρο
  • Μέλλον
    • Αθλητισμός
    • Υγεία
    • Περιβάλλον
    • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
  • Έξοδος
    • Έξοδος
    • Ταξίδια
    • Αυτοκίνητο
    • Ομορφιά και Περιποίηση
  • WebTV
  • Podcasts
No Result
View All Result