Οι μπάρες λεμονιού είναι ένα δροσιστικό και ελαφρύ γλυκό με τραγανή βάση από μπισκότο και πλούσια, αρωματική κρέμα. Ένα ιδανικό επιδόρπιο για το καλοκαίρι, αλλά και για κάθε περίσταση που απαιτεί κάτι φίνο και ευχάριστο.
Υλικά
Μερίδες: 6
Για τη βάση
250 γρ. τύπου πτι μπερ
120 γρ. βούτυρο λιωμένο
50 γρ. ζάχαρη
½ κ.γ. κανέλα
Για την κρέμα
2 λεμόνια, το ξύσμα
100 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
120 ml χυμό (από 2-3 λεμόνια)
120 γρ. βούτυρο
4 κ.σ. κορν φλάουρ
Για το σερβίρισμα: ζάχαρη άχνη, σπόρους ροδιού
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάση: Τρίβουμε τα μπισκότα με τη ζάχαρη και την κανέλα σε σκόνη, αναμειγνύουμε με το βούτυρο και στρώνουμε σε ταψί. Πιέζουμε με ένα κουτάλι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 15′ στη μεσαία θέση του φούρνου.
Βήμα 2
Κρέμα: Με τη βοήθεια του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Στη συνέχεια μεταφέρουμε το μείγμα σε σκεύος μπεν μαρί και προσθέτουμε το κορν φλάουρ που έχουμε ομογενοποιήσει μέσα στον χυμό του λεμονιού. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Βήμα 3
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μαζί.
Βήμα 4
Έχουμε βγάλει το μπισκότο από τον φούρνο και το έχουμε αφήσει να κρυώσει ελαφρά, το ίδιο έχουμε κάνει και με την κρέμα.
Βήμα 5
Στρώνουμε την κρέμα πάνω στο μπισκότο και ψήνουμε για 15′ σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C.
Βήμα 6
Αφήνουμε να κρυώσει καλά το γλυκό, βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα και κόβουμε σε μπάρες.
Βήμα 7
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και μερικούς σπόρους ροδιού.