Μια πανάλαφρη, δροσερή, δίπατη απόλαυση που μοιάζει να ανήκει σε βιτρίνα ζαχαροπλαστείου και φτιάχνεται με υλικά ΓΙΩΤΗΣ.
Υλικά
Για τη στρώση ζελέ
1 φάκελος Φρουί Ζελέ με γεύση Κεράσι ΓΙΩΤΗΣ
500 ml νερό
Λίγα φρέσκα κεράσια (προαιρετικά, για μέσα ή για διακόσμηση)
Για την πανακότα
1 συσκευασία Panna Cotta ΓΙΩΤΗΣ
400 ml γάλα
200 ml κρέμα γάλακτος
Διαδικασία
Βήμα 1
Για το ζελέ: Βράζουμε τα 250 ml από το νερό και διαλύουμε μέσα το Φρουί Ζελέ με γεύση Κεράσι ΓΙΩΤΗΣ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα 250 ml κρύο νερό και ανακατεύουμε καλά. Μοιράζουμε το μείγμα σε ποτήρια, τα οποία τοποθετούμε λοξά μέσα σε μια αυγοθήκη ή σε φορμάκια muffin, έτσι ώστε το ζελέ να σταθεί σε γωνία. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι να πήξουν καλά
Βήμα 2
Για την πανακότα: Σε μια μικρή κατσαρόλα, βράζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Έχουμε το μείγμα στη φωτιά και ρίχνουμε τη σκόνη Panna Cotta ΓΙΩΤΗΣ, ανακατεύοντας δυνατά για 2-3 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς για 10 λεπτά (όχι πολύ, να μην αρχίσει να πήζει στο μπολ).
Βήμα 3
Για τη δεύτερη στρώση: Βγάζουμε τα ποτήρια από το ψυγείο και τα στήνουμε πλέον όρθια. Μοιράζουμε προσεκτικά την πανακότα πάνω από το ζελέ. Ξαναβάζουμε τα ποτήρια στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά και η πανακότα.
Βήμα 4
Διακοσμούμε και σερβίρουμε: Λίγα φρέσκα κεράσια με κοτσάνι κάνουν την τέλεια κορυφή!
Tips
- Αν θέλουμε να εντυπωσιάσουμε, παίζουμε με διάφανα ποτήρια διαφορετικών σχημάτων (π.χ. ψηλά ή στρογγυλά).
- Το ζελέ μπορεί να ενισχυθεί με μερικά φρέσκα κεράσια κομμένα στη μέση.
- Αν μας αρέσει πιο έντονο το άρωμα, μπορούμε να προσθέσουμε 2-3 σταγόνες βανίλια στη ζεστή πανακότα.