LarissaPress
  • Επικαιρότητα
    • Λάρισα
    • Τα Νέα της Βουλής
    • Θεσσαλία
    • Δήμοι Ν. Λάρισας
    • Ελλάδα
    • Οικονομία
    • Κόσμος
    • Αγροτική Οικονομία
    • Αγορά ακινήτων
    • Εκπαίδευση
  • Ρεπορτάζ
    • Πρόσωπα
    • Λοξή ματιά
    • Λάρισα – Εμπιστευτικό
    • Κουίζ
    • Αστικές … Διαθλάσεις
  • Απόψεις
    • Λαρισαίοι
    • Αρθρογραφία
  • Πολιτισμός
    • Πολιτισμός
    • Κινηματογράφος
    • Βιβλίο
    • Εικαστικά
    • Γεύση
    • Καφές
    • Τέχνες
      • Θέατρο
  • Μέλλον
    • Αθλητισμός
    • Υγεία
    • Περιβάλλον
    • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
  • Έξοδος
    • Έξοδος
    • Ταξίδια
    • Αυτοκίνητο
    • Σεξ
  • WebTV
  • Podcasts
No Result
View All Result
LarissaPress
  • Επικαιρότητα
    • Λάρισα
    • Τα Νέα της Βουλής
    • Θεσσαλία
    • Δήμοι Ν. Λάρισας
    • Ελλάδα
    • Οικονομία
    • Κόσμος
    • Αγροτική Οικονομία
    • Αγορά ακινήτων
    • Εκπαίδευση
  • Ρεπορτάζ
    • Πρόσωπα
    • Λοξή ματιά
    • Λάρισα – Εμπιστευτικό
    • Κουίζ
    • Αστικές … Διαθλάσεις
  • Απόψεις
    • Λαρισαίοι
    • Αρθρογραφία
  • Πολιτισμός
    • Πολιτισμός
    • Κινηματογράφος
    • Βιβλίο
    • Εικαστικά
    • Γεύση
    • Καφές
    • Τέχνες
      • Θέατρο
  • Μέλλον
    • Αθλητισμός
    • Υγεία
    • Περιβάλλον
    • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
  • Έξοδος
    • Έξοδος
    • Ταξίδια
    • Αυτοκίνητο
    • Σεξ
  • WebTV
  • Podcasts
LarissaPress
No Result
View All Result

Ανάλαφρη πανακότα με ζελέ κεράσι

15 Ιουνίου 2025, 21:54
–
Γεύση
Facebook
Twitter/X
Telegram
Pocket
Email
Εκτύπωση

Μια πανάλαφρη, δροσερή, δίπατη απόλαυση που μοιάζει να ανήκει σε βιτρίνα ζαχαροπλαστείου και φτιάχνεται με υλικά ΓΙΩΤΗΣ.

Υλικά

Για τη στρώση ζελέ
1 φάκελος Φρουί Ζελέ με γεύση Κεράσι ΓΙΩΤΗΣ
500 ml νερό
Λίγα φρέσκα κεράσια (προαιρετικά, για μέσα ή για διακόσμηση)

Για την πανακότα
1 συσκευασία Panna Cotta ΓΙΩΤΗΣ
400 ml γάλα
200 ml κρέμα γάλακτος

Διαδικασία

Βήμα 1
Για το ζελέ: Βράζουμε τα 250 ml από το νερό και διαλύουμε μέσα το Φρουί Ζελέ με γεύση Κεράσι ΓΙΩΤΗΣ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα 250 ml κρύο νερό και ανακατεύουμε καλά. Μοιράζουμε το μείγμα σε ποτήρια, τα οποία τοποθετούμε λοξά μέσα σε μια αυγοθήκη ή σε φορμάκια muffin, έτσι ώστε το ζελέ να σταθεί σε γωνία. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι να πήξουν καλά

Βήμα 2
Για την πανακότα: Σε μια μικρή κατσαρόλα, βράζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Έχουμε το μείγμα στη φωτιά και ρίχνουμε τη σκόνη Panna Cotta ΓΙΩΤΗΣ, ανακατεύοντας δυνατά για 2-3 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς για 10 λεπτά (όχι πολύ, να μην αρχίσει να πήζει στο μπολ).

Βήμα 3
Για τη δεύτερη στρώση: Βγάζουμε τα ποτήρια από το ψυγείο και τα στήνουμε πλέον όρθια. Μοιράζουμε προσεκτικά την πανακότα πάνω από το ζελέ. Ξαναβάζουμε τα ποτήρια στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά και η πανακότα.

Βήμα 4
Διακοσμούμε και σερβίρουμε: Λίγα φρέσκα κεράσια με κοτσάνι κάνουν την τέλεια κορυφή!

Tips
  • Αν θέλουμε να εντυπωσιάσουμε, παίζουμε με διάφανα ποτήρια διαφορετικών σχημάτων (π.χ. ψηλά ή στρογγυλά).
  • Το ζελέ μπορεί να ενισχυθεί με μερικά φρέσκα κεράσια κομμένα στη μέση.
  • Αν μας αρέσει πιο έντονο το άρωμα, μπορούμε να προσθέσουμε 2-3 σταγόνες βανίλια στη ζεστή πανακότα.

Πηγή

 

Facebook
Twitter/X
Telegram
Pocket
Email
Εκτύπωση
  • Ακολουθήστε το LarissaPress στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται!

Περισσότερα από την κατηγορία

Γεύση

Ελληνικά λευκά τυριά: Η ΠΟΠ φέτα και τα ξαδέλφια της

08/06/2025, 13:13
Γεύση

Κρέπες με καραμέλα, σοκολάτα και μπανάνες

31/05/2025, 17:51
Γεύση

Φτιάχνουμε τρουφάκια λεμονιού με μόλις 5 υλικά

10/05/2025, 16:05
Γεύση

Ψωμί και αλάτι: Η απλότητα που θεμελιώνει τον πολιτισμό μας

27/04/2025, 12:08
Γεύση

Διεθνής έλλειψη σε φιστίκια λόγω της «σοκολάτας Ντουμπάι»

20/04/2025, 22:46
Γεύση

Σοκολάτα Ντουμπάι: Το παγκόσμιο φαινόμενο που ξεκίνησε από… τις λιγούρες μιας εγκύου

20/04/2025, 08:55
Διεύθυνση: Γιαννιτσιώτη 1, 41222, Λάρισα
Τηλέφωνο: 2411117700 & 6944175828
Υπεύθυνος: Λευτέρης Παπαστεργίου
Email: news@larissapress.gr & adv@larissapress.gr
Μέλος του eMedia - ΑΜ: 14317
Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του περιεχομένου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

© 2019 LarissaPress - Powered by ITBox, Art direction Cursor Design Studio

  • Επικαιρότητα
    • Λάρισα
    • Τα Νέα της Βουλής
    • Θεσσαλία
    • Δήμοι Ν. Λάρισας
    • Ελλάδα
    • Οικονομία
    • Κόσμος
    • Αγροτική Οικονομία
    • Αγορά ακινήτων
    • Εκπαίδευση
  • Ρεπορτάζ
    • Πρόσωπα
    • Λοξή ματιά
    • Λάρισα – Εμπιστευτικό
    • Κουίζ
    • Αστικές … Διαθλάσεις
  • Απόψεις
    • Λαρισαίοι
    • Αρθρογραφία
  • Πολιτισμός
    • Πολιτισμός
    • Κινηματογράφος
    • Βιβλίο
    • Εικαστικά
    • Γεύση
    • Καφές
    • Τέχνες
      • Θέατρο
  • Μέλλον
    • Αθλητισμός
    • Υγεία
    • Περιβάλλον
    • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
  • Έξοδος
    • Έξοδος
    • Ταξίδια
    • Αυτοκίνητο
    • Σεξ
  • WebTV
  • Podcasts
No Result
View All Result