Με κεντρικό μήνυμα την ενίσχυση της εξωστρέφειας του θεσσαλικού κρασιού και την ανάδειξη της τοπικής οινοπαραγωγής ως μοχλού αγροτικής ανάπτυξης, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, μέσω της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, συμμετείχε ενεργά στην εκδήλωση «Ανοιχτές Πόρτες 2025» που διοργανώθηκε από τις Ενώσεις Οινοπαραγωγών της χώρας με την υποστήριξη της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου.
Η εν λόγω πρωτοβουλία, η οποία πραγματοποιείται πανελλαδικά σε ετήσια βάση, επιδιώκει να αναδείξει την εμπειρία του επισκέψιμου οινοποιείου, να φέρει το ευρύ κοινό κοντά στους παραγωγούς και να ενισχύσει την τουριστική και πολιτιστική δυναμική της ελληνικής αμπελουργίας.
Δημ. Τσέτσιλας
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, κ. Δημήτρης Τσέτσιλας, συνοδευόμενος από υπηρεσιακά στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης, επισκέφθηκε την Κυριακή 18 Μαΐου οινοποιεία της ευρύτερης περιοχής του Τυρνάβου, σε μια συμβολική και ουσιαστική κίνηση στήριξης της τοπικής οινοπαραγωγής και των συλλογικών επιχειρηματικών προσπαθειών της περιοχής. Πιο συγκεκριμένα επισκέφθηκε τον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου, το Οινοποιείο Αλατά, το Οινοποιείο Μίγα και το Οινοποιείο Ζαφειράκη.
Ο κ. Τσέτσιλας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με οινοποιούς και αμπελουργούς, να ενημερωθεί για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος, αλλά και για τις καινοτόμες πρακτικές που υιοθετούνται, καθώς και να δοκιμάσει προϊόντα που φέρουν τη σφραγίδα ποιότητας και ταυτότητας του θεσσαλικού αμπελώνα.
Σε δήλωσή του, ο Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας επενδύει στρατηγικά στον πρωτογενή τομέα και ειδικότερα στην ανάδειξη των ποιοτικών, πιστοποιημένων προϊόντων που ενισχύουν την τοπική οικονομία και δημιουργούν προστιθέμενη αξία στον τόπο μας. Ο οινοτουρισμός είναι ένα σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης, πολιτιστικής εξωστρέφειας και τοπικής ταυτότητας. Στεκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους της παραγωγής με ουσιαστική στήριξη, διασύνδεση με αγορές και προβολή».