Αν η ζωή σας δώσει έστω και ένα λεμόνι δεν φτιάχνετε μόνο λεμονάδα, αλλά και απολαυστικά τρουφάκια. Ειδικά, αν αναζητάτε ένα γλυκό που συνδυάζει φρεσκάδα, άρωμα και νοστιμιά, τότε τα τρουφάκια λεμονιού είναι η ιδανική επιλογή. Ελαφριά, δροσερά και εύκολα στην παρασκευή, αποτελούν μια λύση για κάθε περίσταση – από ένα γρήγορο κέρασμα, μέχρι το επιδόρπιο σε ένα ανοιξιάτικο τραπέζι. Με τη χαρακτηριστική γεύση του λεμονιού, προσφέρουν μια ευχάριστη εναλλακτική και θα σας εντυπωσιάσουν με την απλότητά τους.
Ακολουθεί η συνταγή για τρουφάκια λεμονιού
Υλικά
300 γρ. λευκή σοκολάτα
300 ml κρέμα γάλακτος
50 γρ. ανάλατο βούτυρο
50 ml χυμό λεμονιού
ξύσμα από 2 λεμόνια
Τριμμένη αποξηραμένη καρύδα ή άχνη ζάχαρη για επικάλυψη
Διαδικασία
Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί και παράλληλα σε μία άλλη κατσαρόλα τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο. Μόλις η κρέμα γάλακτος αρχίσει να κοχλάζει αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Προσθέτουμε τη σοκολάτα και το ξύσμα από τα λεμόνια και ανακατεύουμε ξανά. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα δοχείο και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 4 ώρες.
Βγάζουμε από το ψυγείο και με μία κουτάλα παγωτού φτιάχνουμε τα τρουφάκια μας, ώστε να έχουν σφαιρικό σχήμα. Επικαλύπτουμε με άχνη ζάχαρη ή τριμμένη αποξηραμένη καρύδα. Διατηρούμε τα τρουφάκια λεμονιού σε αεροστεγές δοχείο για 3 μέρες στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για έναν μήνα.