LarissaPress
  • Επικαιρότητα
    • Λάρισα
    • Τα Νέα της Βουλής
    • Θεσσαλία
    • Δήμοι Ν. Λάρισας
    • Ελλάδα
    • Οικονομία
    • Κόσμος
    • Αγροτική Οικονομία
    • Αγορά ακινήτων
    • Εκπαίδευση
  • Ρεπορτάζ
    • Πρόσωπα
    • Λοξή ματιά
    • Λάρισα – Εμπιστευτικό
    • Κουίζ
    • Αστικές … Διαθλάσεις
  • Απόψεις
    • Λαρισαίοι
    • Αρθρογραφία
  • Πολιτισμός
    • Πολιτισμός
    • Κινηματογράφος
    • Βιβλίο
    • Εικαστικά
    • Γεύση
    • Καφές
    • Τέχνες
      • Θέατρο
  • Μέλλον
    • Αθλητισμός
    • Υγεία
    • Περιβάλλον
    • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
  • Έξοδος
    • Έξοδος
    • Ταξίδια
    • Αυτοκίνητο
    • Σεξ
  • WebTV
  • Podcasts
No Result
View All Result
LarissaPress
  • Επικαιρότητα
    • Λάρισα
    • Τα Νέα της Βουλής
    • Θεσσαλία
    • Δήμοι Ν. Λάρισας
    • Ελλάδα
    • Οικονομία
    • Κόσμος
    • Αγροτική Οικονομία
    • Αγορά ακινήτων
    • Εκπαίδευση
  • Ρεπορτάζ
    • Πρόσωπα
    • Λοξή ματιά
    • Λάρισα – Εμπιστευτικό
    • Κουίζ
    • Αστικές … Διαθλάσεις
  • Απόψεις
    • Λαρισαίοι
    • Αρθρογραφία
  • Πολιτισμός
    • Πολιτισμός
    • Κινηματογράφος
    • Βιβλίο
    • Εικαστικά
    • Γεύση
    • Καφές
    • Τέχνες
      • Θέατρο
  • Μέλλον
    • Αθλητισμός
    • Υγεία
    • Περιβάλλον
    • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
  • Έξοδος
    • Έξοδος
    • Ταξίδια
    • Αυτοκίνητο
    • Σεξ
  • WebTV
  • Podcasts
LarissaPress
No Result
View All Result

Μελομακάρονα από τον Στέλιο Παρλιάρο

29 Νοεμβρίου 2023, 10:16
–
Γεύση
Facebook
Twitter/X
Telegram
Pocket
Email
Εκτύπωση

Όσοι έχετε μια εμπειρία στην παρασκευή αυτού του παραδοσιακού γλυκίσματος δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου με αυτή τη συνταγή για μελομακάρονα του Στέλιου Παρλιάρου.

Υλικά

Για 3 κιλά περίπου

Για τα μελομακάρονα

400 γρ. χυμό πορτοκαλιού
530 γρ. ηλιέλαιο
50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
30 γρ. άχνη
1/2 κουτ. γλυκού σόδα
1/4 κουτ. γλυκού κανέλα
1/6 κουτ. γλυκού γαρίφαλο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1.200 γρ. αλεύρι

Για το σιρόπι

500 γρ. νερό
700 γρ. ζάχαρη
1 πορτοκάλι, κομμένο στα 2
2 ξυλάκια κανέλας
100 γρ. μέλι
καρύδια, χοντροκομμένα, για το πασπάλισμα
μέλι, για το μέλωμα

Διαδικασία

Βήμα 1
Για το σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το πορτοκάλι και τα ξυλάκια κανέλας. Βάζουμε στη φωτιά, αφήνουμε να βράσει για 1 λεπτό και αποσύρουμε. Ρίχνουμε το μέλι και το αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 2
Για τα μελομακάρονα: Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε όλα τα υγρά και το βούτυρο. Προσθέτουμε την άχνη, τη σόδα και όλα τα μπαχαρικά μαζί. Ανακατεύουμε με το χέρι και προσθέτουμε το αλεύρι. Συνεχίζουμε απαλά το ανακάτεμα με το χέρι από το κέντρο προς τα έξω έτσι ώστε να μην κορδώσει η ζύμη (δεν χρειάζεται πολύ ανακάτεμα, για να μη σφίξει).

Βήμα 3
Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε μικρά οβάλ σχήματα και περνάμε τη μία επιφάνειά τους σε τρίφτη. Τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30 λεπτά, έως ότου πάρουν σκούρο χρυσαφί χρώμα.

Βήμα 4
Μόλις βγουν από τον φούρνο ζεστά, τα ρίχνουμε στο κρύο σιρόπι. Με μια κουτάλα τα γυρίζουμε περίπου για 1 λεπτό. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε σήτα να στραγγίξουν.

Βήμα 5
Σε μια πιατέλα βάζουμε λίγο μέλι και χοντροκομμένο καρύδι. Τοποθετούμε σε μια σειρά τα μελομακάρονα και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία αρκετές φορές.

 

 

Facebook
Twitter/X
Telegram
Pocket
Email
Εκτύπωση
  • Ακολουθήστε το LarissaPress στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται!

Περισσότερα από την κατηγορία

Γεύση

Ελληνικά λευκά τυριά: Η ΠΟΠ φέτα και τα ξαδέλφια της

08/06/2025, 13:13
Γεύση

Κρέπες με καραμέλα, σοκολάτα και μπανάνες

31/05/2025, 17:51
Γεύση

Φτιάχνουμε τρουφάκια λεμονιού με μόλις 5 υλικά

10/05/2025, 16:05
Γεύση

Ψωμί και αλάτι: Η απλότητα που θεμελιώνει τον πολιτισμό μας

27/04/2025, 12:08
Γεύση

Διεθνής έλλειψη σε φιστίκια λόγω της «σοκολάτας Ντουμπάι»

20/04/2025, 22:46
Γεύση

Σοκολάτα Ντουμπάι: Το παγκόσμιο φαινόμενο που ξεκίνησε από… τις λιγούρες μιας εγκύου

20/04/2025, 08:55
Διεύθυνση: Γιαννιτσιώτη 1, 41222, Λάρισα
Τηλέφωνο: 2411117700 & 6944175828
Υπεύθυνος: Λευτέρης Παπαστεργίου
Email: news@larissapress.gr & adv@larissapress.gr
Μέλος του eMedia - ΑΜ: 14317
Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του περιεχομένου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

© 2019 LarissaPress - Powered by ITBox, Art direction Cursor Design Studio

  • Επικαιρότητα
    • Λάρισα
    • Τα Νέα της Βουλής
    • Θεσσαλία
    • Δήμοι Ν. Λάρισας
    • Ελλάδα
    • Οικονομία
    • Κόσμος
    • Αγροτική Οικονομία
    • Αγορά ακινήτων
    • Εκπαίδευση
  • Ρεπορτάζ
    • Πρόσωπα
    • Λοξή ματιά
    • Λάρισα – Εμπιστευτικό
    • Κουίζ
    • Αστικές … Διαθλάσεις
  • Απόψεις
    • Λαρισαίοι
    • Αρθρογραφία
  • Πολιτισμός
    • Πολιτισμός
    • Κινηματογράφος
    • Βιβλίο
    • Εικαστικά
    • Γεύση
    • Καφές
    • Τέχνες
      • Θέατρο
  • Μέλλον
    • Αθλητισμός
    • Υγεία
    • Περιβάλλον
    • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
  • Έξοδος
    • Έξοδος
    • Ταξίδια
    • Αυτοκίνητο
    • Σεξ
  • WebTV
  • Podcasts
No Result
View All Result