Γκρίνιες, απορίες και παράπονα δημιουργούνται εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα όσον αφορά τις καθυστερήσεις στις ενεργοποιήσεις των γραμμών, τις βλάβες που δεν λύνονται, την τεχνική υποστήριξη και μια σειρά θεμάτων που έχουν μπει ήδη στην πρώτη γραμμή της καθημερινής λίστας των αναγκών μας.
Τι συμβαίνει λοιπόν με τον ΟΤΕ και τους τους εναλλακτικούς παρόχους σε θέματα που αφορούν την τεχνική υποστήριξη, μιας και από θέματα εμπορικά για την επιλογή του κατάλληλου πακέτου μπαίνει το κριτήριο τον προσωπικών αναγκών αλλά και προτιμήσεων του καθενός; Ποια η αλήθεια;
Την απάντηση δίνουν τα επίσημα στατιστικά του κράτους που παρέχει η ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων).
Γράφημα 1
Με χρόνους κάτω από 10 μέρες, όπως φαίνεται από το γράφημα 1 τη διαφορά κάνει η Forthnet – NOVA, σε σχέση με όλους τους παρόχους.
Γράφημα 2
Όπως φαίνεται από το γράφημα 2 πρώτος σε βλάβες ο ΟΤΕ με λιγότερες και πάλι την Forthnet-NOVA.
Γράφημα 3
Σύμφωνα με το γράφημα 3 και στον τομέα αυτό η Forthnet-NOVA είναι σε θέση ισχύος.
Πως όμως σε όλους αυτούς τους δείκτες είναι πρώτη μια εταιρία που όλα αυτά τα χρόνια ταλαιπωρείται με εξαγορές και δάνεια με τους ανταγωνιστές να διαφημίζουν νέα δίκτυα επενδύσεις και επεκτάσεις;
Η απάντηση δεν είναι τόσο προφανή και γνωστή στους καταναλωτές.
Είναι το δίκτυο συνεργατών τεχνικής υποστήριξης που έχει η εταιρεία και το οποίο αναπτύχθηκε από το 2007 ταυτόχρονα με την δημιουργία της αλυσίδας καταστημάτων και που τις περισσότερες φορές ταυτίζεται με τους ανθρώπους που έχουν και την εμπορική δραστηριότητα. Έτσι οι πωλήσεις συνδέονται με την υποστήριξη και το αντίστροφο.
Όποιος λοιπόν θέλει να κάνει μια ενδελεχή έρευνα αγοράς και να καταλήξει σε συμπεράσματα που θα τον διευκολύνουν στην επιλογή του, τα στοιχεία είναι διαθέσιμα και… αναμφισβήτητα.